НОВИНИ


Кметове искат от премиера да махне общинските съвети

12 7693 19.06.2021
Кметове искат от премиера да махне общинските съвети
Румен Стоянов

Кметове имат идеята да се махнат структурите на общинските съвети и на тяхно място да се назначат местни старейшини, които да продължат да работят, но безплатно. ”Защото е поле за корупция”, аргументира се шефът на Сдружението Румен Стоянов, кмет на Калофер. И заяви, че в момента 70 процента от съветниците не знаят за какво гласуват.


На тяхно място да има кметски съвети, в които да участват и кметовете, за да се чува и техните гласове. Но мажоритарно избрани, отново без заплати. Третото искане на организацията е свързано с българските продукти. Родният етикет да бъде обвързан с роден ресурс. "Когато си купим сирене, то да е с българско мляко, същото да важи за колбаси, розово масло и други наши продукти, които компрометирахме", даде пример Стоянов. Вече е разговарял за това с министъра на земеделието и храните Христо Бозуков, който също е на срещата в пловдивското село Поповица, родно на премиера, съобщи БНР.

 

Премиерът да изиска чрез Министерството на финансите ревизия на общините - разпределят ли се средствата по закона, стига ли до малките населени места и как се харчат. Това настоява Националното сдружение на кметовете на кметства пред министър-председателя Стефан Янев.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама