НОВИНИ


АРТЕКС: Не жертвайте българския бизнес, заради политически амбиции!

21 3912 20.06.2021
АРТЕКС: Не жертвайте българския бизнес, заради политически амбиции!

АРТЕКС: Не жертвайте българския бизнес, заради политически амбиции!„Златен Век“ е символ на борбата ни за честна, независима и предвидима бизнес среда в България!През цялата си близо 30-годишна история ние от АРТЕКС винаги сме уважаваливърховенството на закона, съобразявали сме всяка своя дейност с изискванията му и сме превърнали безусловното придържане към етичните бизнес стандарти в своя корпоративна ценност.


Това е и причината никога да не сме получавали нито лев от обществени поръчки, от европейски, държавни или общински фондове.Инвестираме в най-добрите стандарти за качество и не правим компромиси с ценностите си. Затова клиентите ни се множат и АРТЕКС е безапелационен лидер в строителния бранш в България. Построили сме повече от 65 обекта, отличени с десетки първи награди в националния конкурс "Сграда на годината" и влагаме иновативни и съвременни технологии и подходи в изграждането на домовете на бъдещите поколения.Гордеем се с постигнатото и с това, че можем да осигурим работни места и прехраната на стотици български семейства!


Вярваме, че препятствията са само част от пътя към успешното реализиране на един от най-смелите ни проекти –сграда„Златен век“. Ние не участваме в политиката и не желаем да ни превръщат в заложник на политически интриги и междуинституционални противоборства. Намираме за недопустим институционалния тормоз, на който бяхме подложени преди две години.

 

Съдът отмени незаконосъобразната заповед на ДНСК за спиране на строежа и постанови, че нашата сграда отговаря на всички нормативни и технически изисквания. Нещо повече -два съдебни състава изрично потвърдиха в мотивите си към съдебните решения по казуса, че Разрешението за строеж на сградата "Златен век" ще бъде валидно най-малко до 19.11.2022 г! Сега, когато след цели две години незаконно спиране на строежа, строителството беше възобновено, отговорните институцииотново се готвят да се поддадат на силния политически натиск и да издадатпоредния незаконосъобразен акт за спиране на строежа.

 

Отказват да чуят нашите правни аргументи, но което е по-страшно -отказват да зачетат изводите, направени от българския съд по въпроса за валидността на разрешението за строеж. Няма да търпим нова проява на административен произвол и няма да се поколебаем да защитим конституционните си права с всички законови средства. Решени сме този път да потърсим правата си по Закона за отговорността на държавата и общините за вреди.Нашият протест не е политически, ние не искаме оставки и не се вълнуваме от едно или друго персонално назначение. Днес протестираме, защото настояваме да се спази законът и да се уважи решението на съда! Защото искаме да построим сградата "Златен век", за която имамевалидно разрешение за строеж! Защото се надяваме, че все още не е късно компетентните органи да преосмислят позицията си и да вземат мъдро, правилно и отговорно решение по случая! Защото искаме стабилна и предсказуема бизнес среда, основана на принципитена правовата държава! Протестът ни ще се състои на 21 юни 2021 пред сградата на МРРБв София, в 8:30 ч.

 

„АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ“ АД


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама