НОВИНИ


27 са регистрираните с коронавирус при направени 4141 теста

1 2925 21.06.2021
27 са регистрираните с коронавирус при направени 4141 теста

27 са регистрираните случаи за последното денонощие, от направените са 4141 теста, което означава, че процентът на положителните проби са малко под 0,7%.


Малко над 200 души са в болница. 7 са се излекували, а един човек е починал. В 15 области в страната няма отчетени нови случаи. 3134 ваксини са поставени за денонощие, а над 1 милион и 660 хиляди са общо поставените дози. България остава на последно място в Европа по брой ваксинирани, но вече е в зелената зона на Европа с под 1% положителни проби на денонощие.

 

По света

 

Взрив на новозаразени с вариант "Делта" регистрира Португалия. Тежко остава положението в Бразилия. Страната вече е втора по смъртност след САЩ. Починалите от вируса надминаха 500 000, уточни БН.  Сред причините са и нежеланието на властта да предприеме ограничителни мерки и изключително бавните темпове на ваксинация - едва 11% от жителите на Бразилия са ваксинирани.

 

През изминалата седмица среднодневно в страната са регистрирани по около 70 000 новозаразени. На плажа Копакабана доброволци поставиха 500 рози - в памет на жертвите на вируса.

 

А след 1 година и 3 месеца нощният живот в Каталуния вече е възможен! Ограниченията за работата на нощните барове и клубове отпаднаха и те се напълниха.

Някои мерки все още остават - като 50% посетители, носене на маски в закритите части и по-ранно затваряне. Въпреки това, жителите и гостите на Барселона приветстваха решението.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама