ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ юли 2021


Републиканци за България-Търговище залага само на местни хора в кандидатската си листа

0 2763 24.06.2021
Републиканци за България-Търговище залага само на местни хора в кандидатската си листа

ПП „Републиканци за България“ официално откри предизборната си кампания в Търговище с пресконференция, на която присъства председателят Цветан Цветанов и кандидатите за народни представители от партия в 28 МИР.


Водач на листата на „Републиканци за България” в Търговище отново е Иван Цонев. Пред журналистите той представи както себе си, така и останалите кандидати от листата на партията.

 

„Само три месеца след редовните парламентарни избори отново сме изправени пред високата отговорност с вота си да определим бъдещето на нашата страна” , заяви Цонев.

 

По думите му  предстоящите избори имат изключителна важност, за да „докажем и на себе си, и на нашите деца, че сме дорасли до способността сами да определяме посоката, в която ще се движим, че сме достойни за предлаганата ни възможност да отвоюваме държавата си от пипалата на корупцията и антинародната политика, насочена само и единствено към обогатяване на управленския елит и присъдружните му мафиотски структури”.

 

И този път Републиканци за България залага само на местни хора в кандидатската листа, като призовава за подкрепа в изборния ден, с бюлетина №21.

 

Цветан Цветанов изрази убедеността си, че именно ПП „Републиканци за България“ е реалната алтернатива на статуквото, което имаме днес. „В 45-ия парламент, видяхме, че отсъстваше всякакъв конструктивен диалог за намиране на консенсус, за да имаме здраво правителство, което да може да изпълни неотложните ангажименти по секторни политики и реформи. Ние видяхме популизъм, обидни квалификации и преминаване на всякакви граници за нормален диалог, който трябва да има в българския парламент”, заяви Цветанов. Според него, точно 45-ият парламент е имал най-ниско обществено одобрение, за което говори и фактът, че за първи път в тези 30 години демокрация не успя да се състави правителство след проведени парламентарни избори. „Това означава, че всъщност нямаме реалната алтернатива, която обществото ни желаеше”, категоричен бе той.

 

ПП „Републиканци за България” се явява на тези парламентарни избори с управленска програма и ясно разписани приоритети:

-  електронно управление;

- реформа на съдебната система;

- реална подкрепа за малкия и средния бизнес;

- актуализация на бюджета.

 

Цветанов каза, че Републиканци за България ще се придържа към евроатлантическия път, към дясната политика, но има теми, които могат да обединят всички политически формации.

 

По отношение на машинното гласуване, Цветанов заяви, че то дава равен шанс на всички и изрази надежда чрез него и преодолявайки страха у хората, да се преодолее и механизма, с който можеше да се влияе върху изборните процеси. Тук той посочи и конкретни примери за неотчитане на бюлетини с подкрепа за партията, както и за отчитане на голям брой недействителни бюлетини.

 

Председателят на партията заяви, че при участие на Републиканци за България в 46-то НС, партията би работила с всички парламентарни групи по значимите за България и българските граждани проблеми. Но категорично няма да се подкрепят порочни модели, наблюдавани през последните две години. „Убеден съм, че ние трябва да запазим своята идентичност и принципи”, каза в заключение той.

 

На финала на срещата Цветан Цветанов сподели, че в предходните парламентарни избори Търговище бе първенецът на Републиканци за България и пожела още по-добър резултат за предстоящия вот.

 

Републиканци за България е партия, която толерира различните етноси и не случайно в листата на Републиканци за България в Търговище има както българи, така и турци.

След това Цветан Цветанов и Иван Цонев проведоха среща в НЧ „Св. св. Кирил и Методий“ -1882 в град Попово. Пред симпатизанти на партията бе представена листата. Цветанов изрази надежда, че чрез машинното гласуване ще бъдат намалени спекулациите и партии от статуквото няма да манипулират вота на избирателите. Той призова избирателите да излязат и да гласуват на 11 юли, за да може да бъде преодолян корпоративният вот.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама