НОВИНИ


Кардиологът доц. Карамфилов: Не пренебрегвайте причерняването и умората в жегите

1 3487 25.06.2021
Кардиологът доц. Карамфилов: Не пренебрегвайте причерняването и умората в жегите
Доц. Кирил Карамфилов

Умората, причерняването и повишаването на пулса и учестеното сърцебиене са симптоми, които не бива да се пренебрегват в горещини като сегашните. Това каза кардиологът доц. Кирил Карамфилов от Александровска болница. Той коментира, че когато се почувствате дискомфертно трябва да потърсите сянка и да полегнете. Задъжително пийте повечко вода. Сърцебиенето може да провокира аритмия, добави специалистът и подчерта, че ако симптомите са налице е редно да се потърси лекарска помощ.


Доц. Карамфилов припомни пред БНТ, че нормалното кръвно налягане е 120 на 80 и всички трябва да се стремим към него, въпреки че с възрастта то се повишава. За спортистите нормалният пулс е 65 - 70, а за останалите хора 75 – 80.

 

Специалистът коментира, че след отлива на пациенти по време на преминалите няколко вълни на пандемията, в момента има вълна на профилактични прегледи при кардиолозите. Той заяви, че се надява в края на лятото да няма нова вълна на коронавируса, за да се нормализира и грижата за хората с сърдечни проблеми.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама