АКТУАЛНО


Цацаров отрича твърденията на АКФ. Обмислял действия срещу лица, разпространяващи неистини за него

12 6158 25.06.2021
Цацаров отрича твърденията на АКФ. Обмислял действия срещу лица, разпространяващи неистини за него
Сотир Цацаров БГНЕС

Бившият главен прокурор и настоящ председател на Антикорупционната комисия Сотир Цацаров обмислял дали да не предприеме действия пред съда спрямо всички лица, които използват името му с измамлива цел или разпространяват неистини за него.


Повод за предупреждението е споменаването му в третия епизод от разследване на „Антикорупционния фонд“ - „Историята на Веселин Денков и специализираното правосъдие“.

 

Разследването е свързано с опитите на Денков да излезе от ареста, където прекарва осем месеца по обвинение в лихварство. Със скрита камера приятелката му записва адвокати посредници, които обещават да й съдействат с контакти в съда, за да може това да се случи.

 

В днешния епизод главен герой е бившият депутат Яне Янев. Той разказва за лични срещи по случая „Денков“, който се проверява и от Антикорупционната комисия, те били със Сотир Цацаров.

 

Яне Янев говори за връзките на настоящия главен прокурор Иван Гешев с Георги Ушев - председател на Апелативния спецсъд, където се гледа делото, разсъждава дали още е факт синхронът Гешев-Цацаров-Ушев. Твърди, че настоящият главен прокурор е обсъждал с предшественика си разследването срещу Веселин Денков.

 

В позиция до медиите председателят на КПКОНПИ Сотир Цацаров отрича да е говорил с Яне Янев за производството по отнемане на имущество срещу Веселин Денков и твърди, че не се е срещал с депутата от 3-4 години.

 

В позицията си още Цацаров критикува авторите на разследването, че не е била потърсена и неговата гледна точка.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама