НОВИНИ


Стефан Янев: ТЕЦ „Марица Изток 2” ще работи на минимална мощност, но няма да спира

7 3959 26.06.2021
Стефан Янев: ТЕЦ „Марица Изток 2” ще работи на минимална мощност, но няма да спира
Стефан Янев стопкадър, bTV

ТЕЦ „Марица Изток 2“ няма да спира, но ще работи на минимална мощност. Не можем да спрем централата, тя играе ролята на балансираща мощност, ако има проблем в другите, тя подсигурява. Това каза пред журналисти служебният премиер Стефан Янев в село Средно Градище.


„Балансът между работата на ТЕЦ „Марица Изток 2“ и цената на тока за бита е движеща се мишена. Винаги се намира баланс. Това е един проблем, който с годините е затлачван и не може да бъде решен за два месеца. Държавата помага, но с ограничен ресурс. Мениджмънтът на централата трябва да търси пазарни принципи“, добави той.

 

„Въпрос е и на битови и промишлени потребители, всички да са еднакво доволни, те може да не са популярни решение, но това е начин на взаимодействие“, обясни премиерът.

 

„В Плана за възстановяване и устойчивост също ще търсим решение. Трябва да се види как се как да се оздрави състоянието на централата и ако се наложи закриването в годините напред - да е планово и с подготовка. Да са претренирани работниците за други дейности, за да няма напрежение“, каза още министър-председателят.

 

Той обяви, че след разговори с финансовия министър тази сутрин, е разбрал че има приходи в бюджета и тенденцията е положителна.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама