НОВИНИ


Благоевград отива на балотаж на кметските избори. Временно води кандидатът на ИТН

13 4532 28.06.2021
Благоевград отива на балотаж на кметските избори. Временно води кандидатът на ИТН

Благоевград отива на балотаж за кмет на общината. Резултатът на вчерашните избори е 38,30 процента за Илко Стоянов от ИТН, 25,49 процента за Румен Томов от БСП и 19,21 процента за Андон Тодоров от ГЕРБ.


Общо 7 бяха кандидатите за кмет на вчерашните частични местни избори.
Продължава обработката на останалите СИК. За първи път избирателите гласуваха изцяло машинно, а от секционните комисии казаха, че им е отнело между 15 и 20 минути да приключат изборния ден. Рекордно ниска беше избирателната активност вчера, едва 27,76 процента.


Няма избран кмет на кметството в село Ясен, община Плевен, на първия тур на частичните местни избори в неделя - 27 юни, съобщи за БТА председателят на Общинската избирателна комисия /ОИК/ в Плевен Ярослав Димитров.

 

На балотаж следващата неделя - 4 юли, ще се явят двамата кандидати, които са събрали най-много действителни гласове - Йото Добрев, издигнат от ВМРО - БНД, за който има 262 гласа, и Мариана Иванова - независим кандидат, издигнат от инициативен комитет, с 240 гласа от първия тур. От надпреварата за кметското място отпаднаха кандидатите на ПП "Републиканци за България" и на ГЕРБ.

 

В село Ясен за първи път в област Плевен избирателите гласуваха изцяло с машини. Дадоха гласа си една трета от имащите това право. Изборният ден протече спокойно, без жалби и сигнали за нарушения, уточни Димитров. Понякога се е налагало на някои избиратели да се дават допълнителни пояснения от членове на секционна комисия, от разстояние, след което те са се справили с машинното гласуване, каза Димитров.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама