НОВИНИ


Камарата на строителите подкрепи „Артекс“ с писмо до премиера

4 3004 29.06.2021
Камарата на строителите подкрепи „Артекс“ с писмо до премиера

Камарата на строителите в България изпрати писмо до министър-председателя Стефан Янев, изразявайки подкрепата си към „Артекс Инженеринг“ АД и проекта „Златен век“.


„Нашето разбиране е, че държавните и общински институции, на които по закон са възложени функции, свързани със строителния процес, са длъжни да действат законосъобразно, добросъвестно и компетентно при изпълнение на нормативно определените им правомощия“, се казва в писмото, цитирано от Евроком.

 

По думите им проектът „Златен век“ е на такъв етап на строителство, който предполага, обстоятелствата по неговото изграждане трябва отдавна да са изяснени.

 

„Разнопосочните решения на българските институции са тревожен сигнал за нарушаване на бизнес климата и развитието на сектор „Строителство“. Нашето категорично мнение е, че в този момент и занапред меродавни следва да бъдат решенията на българския съд“, категорични са от Камарата.

 

Те апелираха компетентните органи да съблюдават принципите на правовата държава и да създават условия за бизнес при спазване на европейското и национално законодателство.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама