НОВИНИ


Кацаров закрива националния ваксинационен щаб, създава нов

7 3108 30.06.2021
Кацаров закрива националния ваксинационен щаб, създава нов
Стойчо Кацаров

Националният ваксинационен щаб ще бъде закрит. Това стана ясно по време на днешното заседание на министрите в служебния кабинет.


Предлага се да се преустанови дейността на Националния ваксинационен щаб, създаден през 2020 г. за приемане на Национален план за ваксиниране срещу COVID-19 в Република България.

 

За подпомагане на дейностите по ваксиниране в страната, се създава консултативен съвет по ваксини от експерти с по-широка експертиза и с по-широка обществена представителност, съобщават от правителствената пресслужба. Новият съвет ще подпомага министъра на здравеопазването в организирането и провеждането на ваксинациите, изготвянето на обществена информация и осъществяването на комуникация с цел повишаване на доверието във ваксинацията и постигането на висок ваксинационен обхват в страната.

 

Остава възможността, министърът да създава съвети като експертни консултативни звена, при необходимост от консултативна помощ от външни експерти за решаване на проблеми от специалната му компетентност, се казва още в съобщението, посочват от здравното министерство.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама