НОВИНИ


Ангел Кунчев: Може да се наложи забрана за влизане на руски туристи заради индийския вариант на коронавируса

7 3190 01.07.2021
Ангел Кунчев: Може да се наложи забрана за влизане на руски туристи заради индийския вариант на коронавируса
Доц. Ангел Кунчев

Има възможност да се наложи забрана за влизане на руски граждани в България, защото там е силно разпространен индийския вариант на коронавируса. Това заяви доц. Ангел Кунчев в студиото на сутрешния блок на Нова телевизия.


Забраната не би се отнасяла за български граждани, които се прибират от страни, които биха попаднали в червената зона на картата. „Ние не можем да спрем разпространението. Че ще влезе в България, това е ясно. Ние можем да ограничим навлизането наведнъж“, съобщи той.

 

При новия индийски вариант на COVID-19 има разлика в скоростта на предаване, но не и в леталитета, поясни доц. Кунчев. По темата с ваксините заяви: „Ваксинирането помага и то много. Целта, която гоним с имунизацията, е да няма тежко прекарване и смъртност. Тази цел ваксините постигат“.

 

Според него има различни изследвания, които показват, че смесването на ваксините има добър ефект: „Ако в момента потърсите информация за коронавируса, ще видите, че има различни изследвания“. Не е невъзможно да се постигне доживотен имунитет.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама