НОВИНИ


Тест преди полета не е установил техническа неизправност при падналия МиГ-29

9 3687 01.07.2021
Тест преди полета не е установил техническа неизправност при падналия МиГ-29
БГНЕС

Върховната касационна прокуратура взе на специален надзор делото за инцидента с военен самолет МиГ-29 край Шабла на 9 юни, при който загина пилотът Валентин Терзиев.


От държавното обвинение информират, че вече са разпитани всички участници в ръководството на полета от кулите в Шабла и Балчик, пилотите от самолета, пуснал мишената, и техниците. Установено е, че преди полета е бил извършен тест на техническото състояние на самолета, при който не е установена неизправност.

 

Иззети са радарните картини от кулите в Шабла, Балчик, Щъркелово, от Базата за командване, управление и наблюдение и Главната дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация“, аудиозаписите на разговорите между кулата в Шабла и пилота, и кулите в Шабла и Балчик, документите относно техническото състояние на самолета и видеозаписите.

 

Назначени са експертизи на откритите при огледите материали за наличие на следи от взрив, горене, механични въздействия или за наличието на други следи върху тях, допълват от прокуратурата


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама