НОВИНИ


Самолетът на Качински бил в изправност

14 4513 11.04.2010
Самолетът на Качински бил в изправност

Пилотът на Ту-154, който се разби край Смоленск, може „да е действал, следвайки указания на някого”, смята бившият президент на Полша Лех Валенса, предаде ИТАР-ТАСС.



Самолетът на полския президент Лех Качински не е имал технически проблеми, са първите изводи от разследването, съобщи РИА Нвости.
Предварителни данни показват, че самолетната катастрофа край Смоленск не е била свързана с технически проблеми на борда, е докладвал ръководителят на Следствената комисия към прокуратурата на Русия Александър Бастрикин на премиера Владимир Путин.

„Тук разшифроваха кутията, ние проведохме предварителни проучвания, по-детайлно ще я гледаме в Москва, но повтарям – този запис, който имаме на наше разположение, потвърждава, че не е имало технически проблеми със самолета”, съобщи Бастрикин. „Пилотът е бил информиран за трудните атмосферни условия и въпреки това е взел решение за кацане”.

Пилотът на самолета Ту-154, който се разби край Смоленск, може „да е действал, следвайки указания на някого”, смята бившият президент на Полша Лех Валенса, предаде ИТАР-ТАСС. Валенса коментира, че правителственият авиоотряд е от професионалисти с най-висока квалификация и „едва ли пилотът може самостоятелно да се опита на няколко пъти да приземи самолета, в условия на мъгла”. Бившият полски президент подчертава, че „трябва да бъде изчакано официалното заключение на специалната комисия”. Генерал Валдемар Скшипчак, бивш командващ на сухопътните сили на Полша, циниран от БТА, е на мнение, че при организирането на пътуването на полската делегация за Смоленск са били нарушени разпоредбите, забраняващи най-важните личности в държавата да пътуват с един самолет.

Такива нареждания са били дадени, след като преди две години при катастрофа на полски военен самолет загиват 20 души, включително членове на командването на полските ВВС.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама