НОВИНИ


Без путиновски мерки няма да се оправим, смята математикът Витанов

21 6233 03.07.2021
Без путиновски мерки няма да се оправим, смята математикът Витанов
Николай Витанов БНТ

Ще имаме спокойно лято, но наесен ще плащаме цената на това, че не внимаваме и няма строги мерки. Делта вирусът работи подмолно. В Пловдив например той още не е пуснал корени. По морето ситуацията е спокойна. Но като пробие, ще почне да се развива. Това заяви в ефира на БНТ пред Георги Любенов математикът проф. Николай Витанов.


Според него Щаба досега се е справял много добре с пандемията. Не приема упреците, че кризата се управлявала политически, защото такава била структурата на действие и нямало друг начин.

 

Ваксинацията пречи да се разпространява Делта вирусът. Отпускарският сезон също влияе, защото хората не са в големите градове. Няма голяма концентрация на хора, което му пречи да се разпространява. Той си има конкурент и това е текущият английски вариант, който му иззема „клиентелата“. До септември индийският вариант ще се пребори с британския. РЗИ няма да могат да го спират. Хората ще се върнат от отпуските. И остава само ваксинацията", сигурен е Витанов. 

 

"Беше създадено едно антиваксърско чудовище. И сега създателите му трябва да се борят. Да ги видя как. Ще посрещнем есента само 35% от хората, които ще са защитни сили. И ще вдигне пак една вълничка. Без путински мерки нищо няма да стане. В България няма Путин, значи трябва да засилим ваксинирането", каза проф. Витанов.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама