НОВИНИ


Център за анализи и маркетинг: ГЕРБ-СДС и ИТН са с изравнени шансове

5 3217 05.07.2021
Център за анализи и маркетинг: ГЕРБ-СДС и ИТН са с изравнени шансове
Юлий Павлов БГНЕС

Коалицията ГЕРБ-СДС и партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ са с изравнени шансове и ще получат по малко над 20% от гласовете на хората. Това показва последното проучване на Център за анализи и маркетинг, цитирано от Българското национално радио.


В новия парламент ще влязат още БСП с 15,5%, „Демократична България“ с 12,3 на сто, ДПС с 11,4% и „Изправи се! Мутри вън!“ с 4,7 на сто.

 

Според директорът на Центъра за анализи и маркетинг Юлий Павлов новото Народно събрание ще е 6-партийно, но с потенциал са още 3 политически сили.

 

„Сякаш сме месец март. На изборите на 4 април мнозинството от българските граждани казаха, че не искат да ги управлява ГЕРБ. Тогава избирателят не даде отговор на въпроса иска да го управлява. Сега вместо останалите политически сили – извън ГЕРБ, да се надпреварват с позитивни послания да спечелят доверието на избирателя, те продължават да се надпреварват в това кой повече ще плюе ГЕРБ. Това имаше смисъл ако борбата беше да се отстрани ГЕРБ от власт. ГЕРБ не е на власт и няма начин да се върне“, коментира той.

 

Павлов прогнозира още, че 3 милиона и 300 хиляди българи ще стигнат до урните в неделя.

 

Проучването е проведено в периода 26 юни - 1 юли със собствени средства на Центъра за анализи и маркетинг.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама