НОВИНИ


ЦИК свали имунитета на разследвания за купуване на гласове Цветелин Георгиев от ИМВ

18 4393 07.07.2021
ЦИК свали имунитета на разследвания за купуване на гласове Цветелин Георгиев от ИМВ
Цветелин Георгиев

Проверка в регистрите показва, че кандидатът за депутат Цветелин Георгиев от „Изправи се! Мутри вън!“ е разследваният за купуване на гласове.


По-рано днес стана ясно, че главният прокурор Иван Гешев е внесъл искане до Централната избирателна комисия за снемане на имунитета на кандидат за народен представител в Бургас заради разследване за купуване на гласове.

 

От прокуратурата съобщиха, че кандидат-депутат с инициалите Ц. Г. в е дал на четири лица от село Маринка, община Бургас, имотна облага с цел да гласуват в полза на определен кандидат и определена коалиция.

 

„Във връзка с искането на прокуратурата за отнемането на имунитет на лице с инициали Ц.Г. и със запитванията на медии за такова лице в листата на „Изправи се! Мутри вън!“ в Бургас, информираме, че водачът на листата ни в Бургас Живко Табаков ще окаже пълно съдействие на органите на реда и прокуратурата за установяването на истината“, съобщиха от политическата коалиция.

 

В листата в Бургас случаят се изяснява. Цветелин Георгиев твърди, че няма съпричастност към никакви практики, нарушаващи върховенството на закона. От този момент нататък той е отстранен от листата, за да се изясни цялата истина и да не се възпрепятства разследването.

 

За напускането си днес Георгиев ще подаде надлежните документи. За нас върховенството на закона е основна ценност и всяко негово нарушение, независимо от кого, смятаме за крайно неприемливо, посочват от политическата група на Мая Манолова.

 

Малко по-късно Централната избирателна комисия отне имунитета на кандидата за депутат от коалиция „Изправи се! Мутри вън“. Единодушно членовете на комисията се съобразиха с искането на главният прокурор. От държавното обвинение твърдят, че са били събрани достатъчно доказателства, за да започне досъдебно производство и да бъде повдигнато обвинение.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама