НОВИНИ


Любомир Стефанов: Кампанията е вяла и скучна. Само с брошури не става

10 3219 07.07.2021
Любомир Стефанов: Кампанията е вяла и скучна. Само с брошури не става
Любомир Стефанов БГНЕС

Предизборната кампания е вяла и скучна. Всички участници в изборите говорят за нещо ново, но не успяват да го пакетират и да го разкажат. Това е притеснително. Не само на старите управляващи, но и на новите кандидати за депутати им липсва общуването с гражданите. Само с брошури не става. Това коментира пред Българското национално радио политологът Любомир Стефанов.


По думите му служебното правителство е показало, че има различен начин да се управлява държавата и демонстрирайки това са се появили различни гледни точки:

 

„Така се породи дебатът, който замества предизборната кампания - дали алтернативната гледна точка, която представя служебният кабинет, е конкурентоспособна на гледната точка на предишните управляващи“.

 

Стефанов прогнозира, че ще има правителство на „Има такъв народ“ и подчерта, че продължителността на живота на този кабинет ще зависи от програмата му, приоритетите в нея и желанието на участниците в това правителство да ги спазват.

 

„Някои от служебните министри са позитивно оценяване от потенциалните следващи управляващи и това ще демонстрира и приемственост в следващото правителство“, смята той.

 

Политологът очаква около 50% избирателна активност на 11-и юли.

 

Според него заявките, идващи основно от ГЕРБ, за оспорването на изборите са „излишни и напрягащи предизборни движения, които разстройват доверието на българите в избирателната система“.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама