НОВИНИ


Само четирима желаещи за евроделегирани прокурори

7 3346 08.07.2021
Само четирима желаещи за евроделегирани прокурори
БГНЕС

Седмица преди да изтече крайният срок за кандидати за европейски делегирани прокурори, желаещите засега са едва четирима, предаде NOVA. Две съдийки, районна прокурорка и следовател са подали документи.


Това е вторият опит на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет да излъчи представители на Европейската прокуратура у нас.

 

Сега съдебните кадровици трябва да попълнят празните места, за което настоя и европейският главен прокурор Лаура Кьовеши.

 

По време на посещението се у нас европейският главен прокурор Лаура Кьовеши каза, че очаква България бързо да номинира още 6 делегирани прокурори, които да работят заедно с нея.

 

Според правосъдното министерство Лаура Кьовеши е заявила, че за ръководената от нея институция е много важно да отговори на високите очаквания и всички делегирани прокурори да заработят своевременно.

 

Европейският главен прокурор е подчертала още, че с българското държавно обвинение е подписано работно споразумение за назначаване на 10 души и това не е въпрос, който подлежи на дискусия.

 

Това беше и предварително обявената цел на визитата на Кьовеши - да ускори процедурата по избиране на нови 6 делегирани прокурори, след като Европейската прокуратура одобри само 4 от 10 български номинации.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама