НОВИНИ


Слави Василев: Радев е истински шанс за българската политика и служебният кабинет го доказва

14 8463 09.07.2021
Слави Василев: Радев е истински шанс за българската политика и служебният кабинет го доказва
Слави Василев БГНЕС

За една година българското общество извървя немалко път и за съжаление и последните десет година не бяха най-добрите. Благодарение на служебния кабинет и фактът, че Борисов не държи юздите, много хора успяват да видят и разберат, макар и далечно колко безобразно е било управлението на държавата ни. Това каза политологът Слави Василев в ”ДЕНЯТ с Веселин Дремджиев” по ТV+


В характеристиката на служебния кабинет политологът изтъкна, че много млади и кадърни хора, учили в чужбина, не са допускани в българската политиката, но Радев направи точно това, назначвайки служебния кабинет. Човек като Кирил Петков не би търпял отношението на бившите министри към министерството "като към губерния".

 

Положителна оценка получи и министъра на вътрешните работи Бойко Рашков, който "влезе остро в модела Рашков" и това е "единственият начин да се справи с лобито на Борисов в МВР". Рашков беше определен като "много успешен министър".

 

Запитан за предстоящите избори, той подчерта, че без Бойко Борисов ГЕРБ е нищо и въпреки досегашното управление, хората го разпознават .

 

Относно "Българските патриоти" Василев предположи, че вероятно няма да прескочат 4% граница, защото играли ролята на бивша "патерица на Борисов", от който се дистанцират, но също заслужават внимание поради факта, че имат нелоши тези и качествени хора.

 

ДПС определи като "абсолютно токсична партия" и подчерта спрямо нея "трябва да има червена линия, която не се прескача".

 

"БСП имат положителна и по-скоро успешна кампания, но не успяха да яхнат слогана “промяна”, но все пак показват последователност и техните тези не са лоши" - каза политологът.

 

"Слави Трифонов - смятам, че ще излезе първи, няма да отстъпи на заявките, които е дал в публичното пространство да не се коалира със статуквото" - коментира той. Според него, ако протестните партии нямат 121 депутати, ще има кабинет на малцинството, подпрекен и от партиите на статуквото, което е неблагоприятен сценарий за Трифонов и най-вероятно той ще избере предсрочни избори.

 

"Демократична България" са във възход, очакват добър резултат. Посланието за прокуратурата е това, което ги води напред." - завърши Василев

 

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама