НОВИНИ


Блокирано е вписването на новото ръководство на „Напоителни системи“

4 4009 15.07.2021
Блокирано е вписването на новото ръководство на „Напоителни системи“
Xристо Бозуков БГНЕС

Блокирано е вписването на ръководството на „Напоителни системи“. Това стана ясно от министъра на земеделието, храните и горите проф. д-р Христо Бозуков по време на работно посещение в „Напоителни системи“ ЕАД-клон Бургас.


„Блокирането на вписване на новото ръководство на „Напоителни системи“ ЕАД води до загуби за държавата в особено големи размери“, коментира той.

 

До момента са подадени пет заявления за вписване в търговския регистър на новото ръководство. По четири от тях вече има актове за спиране на регистърното производство.

 

„Всеки има право да потърси своите права, но казусът е за прекратяване на отношения по договор за управление“, добави проф. Бозуков.

 

Бившата шефка на „Напоителни системи“ Снежина Динева бе освободена на 9 юни тази година. След прекратяване на дейността не се упражняват никакви права и задължения, но след тази дата, въпросната Динева блокира електронния си подпис и това остави в опасност изплащането на ДДС, осигуровки и заплати.

 

Припомняме, че подобни проблеми имаше и с вписването на новите ръководства на „Автомагистрали“ ЕАД, Българската банка за развитие и БДЖ.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама