ПОЛИТИКА


Цветлин Йовчев отрече да е редил кабинета на Слави, не познавал Трифонов

8 7402 19.07.2021
Цветлин Йовчев отрече да е редил кабинета на Слави, не познавал Трифонов
Цветлин Йовчев

”Не познавам нито Слави Трифонов, нито хората около него, нито президента. Стоя далеч от тези неща. Гласовете, които разделят ИТН и ГЕРБ, няма да променят положението в страната. Аз лично не смятам, че има манипулации с машините. Трудно ще бъде отстранен Иван Гешев от поста на главен прокурор. За да се случи, трябват законодателни промени, които обаче могат да доведат до още по-сериозни проблеми.


Никога не можем да кажем, че съдебната система ще е напълно независима. Ако това се случи, ще се превърне в безконтролна. Българското общество не го интересува как ще се казва главният прокурор, а да има правосъдие". Това заяви бившият министър на МВР и ексшеф на ДАНС Цветлин Йовчев пред БНР. Той отрече да стои зад подреждането на проектокабинета на ИТН.


"Много е жалко, ако се постави барикада кой е против и кой е за главния прокурор. ИТН трябваше да кажат "ще направим първо, второ, трето и четвърто". По коренно различен начин трябва да се номинират кандидатите за министри, които да имат отношение към определени процеси. Лаптопите за учениците и учителите не е сериозен приоритет. Има едни идеи, които са щипнати оттук-оттам. Всичко на ИТН е писано на коляно и дори беше изпуснат кандидат за екоминистерството. С това набързо предложено правителство от ИТН по-скоро се изчистиха от отговорност и казаха "ето, това ви предлагаме ние". В същото време - нито едно посолство не ни реди кабинетите, а по-скоро се следи кой колко често ходи при определени посланици. Николай Василев не заслужаваше това, което му се изсипа върху главата", каза още Йовчев.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама