СВЯТ


Ливан атакува Израел

0 4221 20.07.2021
Ливан атакува Израел
БГНЕС

Ливан изстреля две ракети към Северен Израел. Израелската армия обяви, че е отговорила на атаката с артилерийски огън, предаде Ройтерс. Други агенции съобщават, че няма пострадали, нито е нанесена каквато и да е материална вреда. Едната от ракетите е била свалена от противовъздушната отбрана, а другата е паднала върху необитаем район, допълват от армията.


Ракетният обстрел от Ливан е първият подобен трансграничен инцидент от май месец насам, когато палестински екстремисти изстреляха ракети по Израел по време на 11-дневната война между израелските военни и екстремистите от  "Хамас", която управлява в ивицата Газа.

 

Израелският министър на отбраната Бени Ганц заяви, че Ливан е отговорен за атаката, като обяви, че „Израел ще действа срещу всяка заплаха за своя суверенитет и своите граждани“.

 

"Няма да позволим социалната, политическата и икономическата криза в Ливан да се превърне в заплаха за сигурността на Израел", каза Ганц. Ливан е изправен пред големи кризи, включително икономически колапс.

 

Инцидентът се случи часове след като сирийски военен служител заяви, че Израел е нанесъл въздушни удари близо до сирийския град Алепо на север. Сирийската държавна информационна агенция съобщи, че противовъздушната отбрана е прихванала повечето ракети.

 

Опозиционната Сирийска обсерватория за правата на човека, базирана във Великобритания, която наблюдава гражданската война в тази страна, обяви, че целта на израелските удари са складове с оръжие, принадлежащи на проирански екстремистки организации в региона.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама