ПОЛИТИКА


ДПС и Цонев ”обявиха война” на САЩ!

20 9927 22.07.2021
ДПС и Цонев ”обявиха война” на САЩ!

От партията на Доган открито скочиха на САЩ. ДПС ще внесе искане за изслушване на министрите на финансите и икономиката Асен Василев и Кирил Петков за списъците по закона ”Магнитски”. Това каза зам.-председателят на Движението Йордан Цонев в декларация от името на групата в парламента.


"Къде в "Магнитски е принципът за невинност до доказване на противното? Къде са изнасянията на доказателства за вина, къде е защитата в това дамгосване? Нашите партньори от САЩ могат да си приемат, каквито искат закони. Нашето уважение към тях като партньори ще продължи и за в бъдеще.


Това е неотменима наша политика, но защо и кой позволява на българското правителство да пренася законодателство на Щатите на българска територия, след като то не е пренесено на европейската. Кой позволява това да се случи? Ние няма да спрем. Следващата седмица ще внесем искане за изслушване на финансовия и икономическия министър за списъците, на каква основа са направени, въз основа на кой български закон и т.н. и т.н.?", каза още Йордан Цонев.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама