СВЯТ


Директорът на откриването на олимпийските игри отстранен заради антисемитска шега

0 3627 22.07.2021
Директорът на откриването на олимпийските игри отстранен заради антисемитска шега
БГНЕС

Директорът на церемонията по откриването на Олимпийските игри беше освободен от длъжност един ден преди събитието да се проведе. Наскоро се появиха кадри на Кентаро Кобаяши от 90-те години, в които той прави шеги за Холокоста. Това предаде BBC.


Кадрите показват как, по-специално, той предлага да „изиграе Холокоста“ и хвърля много отрязани на хартия мъже, които олицетворяват жертвите на геноцид. Видеото стана широко разпространено в японския сегмент на социалните мрежи и предизвика остри критики от потребители, които настояват за оставката на Кобаяши.

 

Директорът на организационния комитет Сейко Хашимото заяви пред репортери, че Кентаро Кобаяши е напуснал поста си в четвъртък след бързо избухналия скандал.

 

Отстраняването на Кентаро Кобаяши е последният скандал около олимпийските игри:

 

По-рано тази седмица композитор напусна екипа,отговорен за церемонията, след като стана ясно, че е тормозил съученици с увреждания в училище.

 

През март творческият директор на игрите Хироши Сасаки напусна поста си, който предложи идеята за участието на актриса, модел и водещ Наоми Уатанабе в една от стаите по време на церемонията по откриването. Според неговата идея момичето трябвало да слезе от небето под формата на прасе.

 

И през февруари Йоширо Мори беше принуден да напусне поста си като шеф на организационния комитет, след като отправя забележки към жени, които са определени като „неподходящи“. Г-н Мори бе цитиран, че жените говорят твърде много и че срещите с тях "ще отнемат прекалено много време".


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама