НОВИНИ


Адв. Мария Петрова: Плащат ли болници „абонамент“ към определени медийни групи в размер на 30-40К на месец?

5 9001 26.07.2021
Адв. Мария Петрова: Плащат ли болници „абонамент“ към определени медийни групи в размер на 30-40К на месец?
Адв. Мария Петрова

ШОК! ЕКСЛУЗИВНО! БОМБА! Голямо състезание по медиите, не знам как не се задъхват от толкова изтъкване, хвалене, напомпване, позиране! Ако имаше Олимпиада по самохвалство сектор здравеопазване щеше да е след „Оскарите“ , „лекарите, на които вярваме“, „лекар на годината“, „човек на човечеството“ не знам още колко и какво може да се роди като награда, приз, признание?! Какво да им дадем, за да мирясат и да не харчат парите за глупости?


Защо никой не смее да осветли колко пари плащат определени болници на определени медии, за да виждаме техни лица по корици, в PR публикации, в бездушни интервюта, за да ни натрапват низкото си его и високо самочуствие?

 

Винаги ме в възмущавал фактът, че болницата неясно с каква цел има PR, а няма риск мениджър, например? Някой знае ли колко PR -а има БЛС, както и колко им плащат? Какво образование имат тези „назначени“ лица, от къде са черпили опит, кой как ги е рекрутирал, на какъв принцип?!

 

Плащат ли болници „абонамент“ към определени медийни групи в размер на 30-40К на месец? Ако- да, защо?

 

Плащат ли шефовете на някои болници евтини автомобили на лизинг, които се карат от „журналистки“, PR „експерти“ и „пациентски застъпници“? Само да вметна, че Законът не позволява лечебните заведения и медиците да се рекламират, но пък допуска да ни „информират“, за „уникални операции“, които в Света са рутина, без особени уникалности, освен тщестлавието на оператора при нас…

 

Плащат ли болници „такса спокойствие“ към определени „пациентски организации“, които да „посредничат“ за добрия имидж/ рейтинг на болницата, които да публикуват “позитивни новини” и да “насърчават” пациенти към определена болница?!

 

Ама проверявайте ги тези неща…Физиката е хубава наука, няма празно и има закони!

 

Адв. Мария Петрова, експерт по медицинско право

 
 

 

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама