НОВИНИ


За социална политика, икономика и финанси разговарят ИТН и ”Изправи се.БГ! Ние идваме!

6 3503 26.07.2021
За социална политика, икономика и финанси разговарят ИТН и ”Изправи се.БГ! Ние идваме!
БГНЕС

"Има такъв народ" проведе среща с експерти от "Изправи се.БГ! Ние идваме!" Темите, които засегнаха по време на консултацията са финанси, социална политика, икономика и бизнес.


А днес по-рано ИТН разговаря и с експертите от "Демократична България".

 

От "Изправи се БГ! Ние идваме!" искат преизчисление на пенсиите категорично от 1 октомври с актуализация на бюджета и подкрепа за младите семейства и за хората с увреждания. Те предлагат да се вдигне прагът за регистрация по ДДС, което го имало и е програмата на ИТН, както и премахване на данък "уикенд" и сваляне на данъка на едноличните търговци от 15 на 10 процента.

 

В централата на ИТН дойдоха и Мая Манолова, Димитър Делчев и Николай Хаджигенов. На въпрос от какво няма да отстъпят, Хаджигенов каза - "Гешев и правосъдната реформа в чист вид". Попитан защо не се обсъждат имената на министрите, той каза, че поставя този въпрос на трето място по важност, има значение какво и как ще правят.

 

На въпрос дали ще се разберат с ИТН в близките дни, Манолова коментира, че темпото на разговорите се налага от ИТН, но отбеляза, че за "Изправи се БГ! Ние идваме!" темите съдебна реформа, подкрепа на доходите, здравна реформа и енергетика са ключово важни.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама