НОВИНИ


Гарелов: Борисов трябва да осъзнае, че времето му си е отишло

13 15164 01.08.2021
Гарелов: Борисов трябва да осъзнае, че времето му си е отишло

Бойко Борисов трябва да осъзнае, че неговото време си е отишло. И от тези, които се наместват там и още не са си разделили властта, по-перспективно според мен е технократското крило, което се олицетворява от Томислав Дончев. Даниел Митов е млад, но тръгва по партийната линия и това е губещо. ГЕРБ трябва дбре да си направят сметката.


Това заяви в ефира на Българската национална телевизия журналистът Иван Гарелов.

 

“ГЕРБ трябва да си дадат добре сметката каква партия ще станат в опозиция и дали ще се укрепят и какво ще остане от тях. ДПС правят подобни ходове като тези при правителството на Орешарски. Очакват втори такъв вариант - хем да са отстрани, но да действат вътре и да оказват натиск. За тях настъпва втора такава ера. “Демократична България” има интерес да се стреми към избори и да бъде взискателна. Нейните мотиви са разбираеми. БСП направи интересна крива. Те се държат на повърхността. Станаха единствените, които са приемливи. Добре е за тях засега”, анализира още Гарелов.

 

Той посочи като “най-естествено” управление, в което участват ИТН и левицата.

 

Журналистът обясни поведението на ИТН с липсата на опит и неочакваните резултати от изборите през април.

 

“Това, което се случи в България, беше под непосредственото въздействие на Румен Радев и неговата обществена роля. Без да е играл на задкулисие, той излезе с юмрук напред и даваше посока и кураж на протестното движение, нека не отричаме това. Дори с примера на служебния кабинет, начина му на действие, подбора на хората, той даде един модел. По открит начин е фигурата, която влияе най-силно върху развитието на България. Поставя се в момента на изпитание цялата конструкция, поставя на изпитание и самия него при втория тур на изборите. Ако се разкъсат, на каква подкрепа ще разчита от тях? Всеки от тях ще иска да се доказва. Иска да се предпази най-много от това изборите да са 2в1. Всички партийни лидери до един ще бъдат кандидати за президентския пост, за да се лансират повече”, коментира още Гарелов.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама