НОВИНИ


Déjà vu: Андон Балтаков напуска БНР

4 4118 02.08.2021
Déjà vu: Андон Балтаков напуска БНР
Андон Балтаков БГНЕС

Депозирах молба за предсрочно прекратяване на договора ми за управление на БНР, считано от 6.8.2021 година. Мотивите са дълбоко лични, поради което искрено моля за въздържаност от анализи и коментари. Това съобщи генералният директор на БНР Андон Балтаков в писмо до служителите.


"За мен беше и привилегия, и невероятна възможност да управлявам БНР в един толкова повратен момент в историята на организацията. Заедно постигнахме много в програмен, административен и финансов аспект. Основните постижения съм ги очертал в отчетите на БНР до СЕМ, като последният ще бъде предаден на регулатора в четвъртък. Вярвам, че Съветът за електронни медии ще подбере ръководител, който не е обвързан с политически или икономически интереси и който ще продължи работата по трансформацията на организацията. Желая на всеки един от Вас успех и просперитет", допълва директорът.

 

Припомняме, че той бе избран за шеф през януари 2020 година. Това не е първият път, в който Балтаков хвърля оставка. На 25 октомври 2020 година съобщи, че е депозирал оставката си. Уж си беше направил резервация за САЩ. Пет дни по-късно обаче на общо събрание в БНР Балтаков обяви, че остава на поста генерален директор на медията.

 

Председателят на СЕМ Бетина Жотева изрази съжаление за подадената от генералния директор на БНР Андон Балтаков оставка:

 

„Съжалявам много, че е взел такова решение и съжалявам много за всичко, което му се е случило и което го е принудило да вземе това решение“.

 

Молбата на Андон Балтаков ще бъде разгледана на заседание в петък. На него ще бъде определено кой ще изпълнява длъжността, докато в тримесечен срок бъде избран нов генерален директор на БНР, посочи Бетина Жотева:

 

„Като отсега мога да кажа, че първите хора от БНР, на които аз ще се обадя лично, за да ги поканя да поемат длъжността, са госпожа Силвия Великова и господин Петър Волгин“, заяви председателят на СЕМ.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама