НОВИНИ


В парламента решават за доклада на Гешев и временна комисия по ”Магнитски”

1 3208 04.08.2021
В парламента решават за доклада на Гешев и временна комисия по ”Магнитски”
Иван Гешев БГНЕС

Депутатите в парламента днес ще обсъждат предложението за доклад на главния прокурор, с който ръководителят на държавното обвинение да представи парламента информация за работата на Бюрото за защита на свидетелите.


Откакто Иван Гешев заема поста бюрото осъществява личната му охрана, а за период в година и половина бюджетът му беше увеличен значително. Освен това служебните министри на правосъдието и вътрешните работи то не е осъществявало защита на свидетели, каквато е основната му функция по закон.


На заседанието депутатите ще обсъдят и настояването на ГЕРБ-СДС за създаване на отделна временна комисия за изясняване на всички факти и обстоятелства около твърденията за прилагането на СРС-та по отношение на български граждани, участващи в предизборната кампания и изборния процес за 46-то Народно събрание.


Парламентът ще разгледа също и проект на решение за създаване на Временна комисия, която да провери действията и бездействията на компетентните български органи във връзка с наложените на 2 юни 2021 година санкции на български физически и юридически лица от Службата за контрол на чуждестранните активи (OFAC) на Министерството на финансите на Съединените американски щати на основание Глобалния закон „Магнитски“.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама