НОВИНИ


Иван Хиновски: БЕХ бездейства и саботира българската индустрия

0 3435 04.08.2021
Иван Хиновски: БЕХ бездейства и саботира българската индустрия
Иван Хиновски БГНЕС

Българският енергиен холдинг бездейства. Това е саботаж на българската индустрия. От няколко дни Българската енергийна борса се намира в хаос, неуправляема ликвидност и факт на ниско предлагане на електроенергия. Това коментира на брифинг в Народното събрание депутатът от „Има такъв народ“ и председател на Български енергиен и минен форум Иван Хиновски. По думите му ситуацията в борсата е тревожна.


„Вследствие на това възниква изкуствен дефицит и цената достигна рекорд на 3 август от 293,3 стотинки, а тази сутрин достигна нива около 400 лв. Това е убийствено за българската индустрия и българската промишленост“, смята той.

 

„Очакват се тежки последици за индустрията, заетостта, вноските за бюджета, но така и влияние за нашите лични сметки, защото през цената на доставчик последна инстанция ще се върне върху редица малки и средни предприятия“, предупреди Хиновски.

 

Той апелира за незабавни мерки за повишаване ликвидността на борсата – т.е. ТЕЦ-Марица Изток 2 да включи в експлоатация 1 или 2 блока допълнително, за да се намали този дефицит на предлагане.

 
 

 

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама