НОВИНИ


Служебният кабинет засипва прокуратурата с материали за злоупотреби

3 5005 05.08.2021
Служебният кабинет засипва прокуратурата с материали за злоупотреби
БГНЕС

Изпълнителната власт продължава да ангажира прокуратурата със сигнали за злоупотреби от управлението по времето на третия мандат на Бойко Борисов. Материали са били предадени и вчера. Точна статистика няма. Само по темата за строителството и пътищата сигналите са над 60.


Това заяви премиерът Стефан Янев пред депутатите в 46-тото Народно събрание по време на днешния блиц контрол.

 

Янев отговори на въпрос от страна на Мария Капон от групата на "Изправи се! Ние идваме!". Тя поиска да разбере какви нарушения е установило служебното правителство от страна на бившите управляващи и предприети ли са действия за прекъсване на порочните практики.

 

"Този въпрос получи многократно отговори в рамките на тези три месеца. Нарушенията са свързани преди всичко с пари, насочени в области, където не е ясно тяхното прозрачно и ефективно харчене. От казаното за сектор "Строителство" от страна на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, от казаното в областта на икономиката и действията на Държавната консолидационна компания и отговорностите и, свързани с авансово платени пари за ремонт на язовири стана ясно - има достатъчно примери. Дадени са авансово пари за дейности, които ще се изпълняващ в бъдеще, а в същото време пари за текущи нужни няма. Темата е коментирана, обяснявана през всички ресорни министри", обясни още Янев.

 

Капон уточни - има нужда да разбере колко преписки са били предадени на прокуратурата и какви действия е предприела изпълнителната власт.

 

“Процесът на ангажиране на съдебната власт и прокуратурата продължава в момента. Вчера сме предали материали. Точна статистика по министерства нямам в момента. Очаквам анализа на обобщената дейност на всички министерства по ресори до утре. Сещам се, че само в едно перо, свързано с темата за строителството и пътищата са подадени над 60 сигнала”, допълни Янев.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама