БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ


Стела Балтова: Туризмът ни възвръща жизнеспособност

0 4122 06.08.2021
Стела Балтова: Туризмът ни възвръща жизнеспособност
Стела Балтова БГНЕС

Туризмът през последните два месеца в България възвръща своята жизнеспособност и показа, че може да бъде отговорен. Това заяви министърът на туризма Стела Балтова на работна среща с президента Румен Радев, заедно с други министри.


Развитието на нашия сектор е благодарение на Националния оперативен план. Много важно беше да бъдат актуализирани правилата за настаняване и ние извършваме постоянен контрол. Съвместно със здравното министeрство създадохме и здравен протокол. В него е заложено установяване на две места за настаняване, предназначени за карантинирани и контактни лица. Едното е на северното Черноморие, о другото - на южното.


Предложих ме и система за насърчаване на вакснинрането, тъй като сектор Туризъм е пряко зависим от това. Създадохме и етикети за туроператорските фирми за "100% ваксиниран". Нужна е много сериозна предвидимост при евентуално прилагане на мерките срещу ковид.

 

"Програма "Отново заедно", чрез нея 30 000 деца почиваха по родното Черноморие и това е от изключителна помощ за туристическия бизнес.", подчерта министър Балтова.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама