НОВИНИ


Тайни завери: ДБ предлагат на БСП да не подкрепят кабинета

58 35604 07.08.2021
Тайни завери: ДБ предлагат на БСП да не подкрепят кабинета

Тайни завери текат на високи обороти в парламента около съставянето на новия кабинет. Това съобщиха за Фрог нюз източници от НС. Според тях представители на „Демократична България“ неочаквано отишли на крак в стаята на БСП в НС в петък, за да им предложат да не подкрепят в сряда предложения проектокабинет на „Има такъв народ“.


Демократите-гости развили пред част от социалистите готов техен сценарий. Според него, ако се провали съставянето на правителство с мандат на ИТН, всички дружно можели да отидат при президента Румен Радев, за да го убедят, че БСП се отказват доброволно от мандат и е добре държавния глава да го връчи на партията на Мая Манолова ИБНИ.

 

Според източниците ни, от ДБ се похвалили пред социалистите, че по този начин ще могат да наредят своите си хора във властта. За да бъдат по-убедителни, сините заявили още, че не можело да се вярва на Слави Трифонов, защото щял да се поддаде на външен натиск.

 

От БСП били изумени от направеното предложение. Оттам категорично заявили, че няма да влизат в подобна интрига, още повече, че не били съгласни с някои от тезите на Мая Манолова.

 

Припомняме ви, че в момента най-сериозни критики от предложения от ИТН кабинет, концентрира Петър Илиев. Ако съставът на  МС се приеме в този вид, Илиев ще бъде не само шеф на МВР, но и вицепремиер по линия на службите на сигурност. Т. е всички тайни на държавата ще отиват при него.  Спрямо Петър Илиев има публични обвинения за плагиатство. В СУ се проверяват три сигнала срещу него.

 

Шефът на парламента Ива Митева от ИТН заяви днес, че до окончателното гласуване в сряда теоретично може да се промени състава на проектокабинета. От ДБ и ИБНИ още не са заявили обициално дали ще дадат зелена светлина за кабинета на ИТН. Само "Зелените", които са част от ДБ в парламента, казаха твърдо "не".


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама