СВЯТ


Масови протести в Италия заради „зеления пропуск“

1 3393 08.08.2021
Масови протести в Италия заради „зеления пропуск“
БГНЕС

Хиляди демонстранти се събраха на протест в Милано срещу влезлите от вчера в Италия правила за „Зелен пропуск“, съобщава АНСА, цитирана от БГНЕС.


Правилата изискват притежаването на „Зелен пропуск“, доказващ ваксинация, преболедуване или отрицателен тест за влизане в кафета и ресторанти, фитнес зали и музеи. Демонстрантите скандираха „Свобода“ и „No Green Pass“.

 

Шествието започна на площад „Фонтана“ и стигнаха до площада на „Ла Скала“, където се намира централата на градската управа на Милано. Много протестиращи носеха звездата на Давид с надпис „не ваксиниран“. „Тук няма повече думи за казване, тъй като към момента тоталитаризмът е в ход, нашият протест казва повече от хиляда думи“, казва един от говорителите на движението през мегафона . „Зеленият пропуск“ е фашистки подход, който не дава свобода“. По време на шествието по улиците на центъра демонстрантите скандираха лозунги срещу журналисти, вирусолози и правителство. „На журналистите се плаща, за да казват, че хората са починали от Ковид“, обясни протестиращ.

 

Нова демонстрация срещу „Зеления пропуск“ и в центъра на Рим. Около 1500 души се събраха на „Пиаца дел Пополо“ в следобедните часове, по време за заседанието, организирано от комисията „Nonna Maur“. Сред участниците бяха и представители на „Forza Nuova“, включително Джулиано Кастелино. С викове „Свобода“ и „НЕ на здравната диктатура“, те размахваха националния флаг. Имаше и аплодисменти за наскоро починалия лекар от Мантуа Джузепе Де Донно, както и музика, за да се създаде атмосфера на „No Green pass day“.

 

Стотици членове на движенията „No Vax“ и срещу „Зеления пропуск“ се събраха в Неапол на „Пиаца Данте“, откъдето, подобно на италиански градове, започна протестна демонстрация. Протестиращите скандираха „Долу ръцете от децата“ и „Срам, срам“ и настояваха да бъдат приети от губернатора на Кампания Винченцо Де Лука.

 

Мнозинство се събра и на площад „Сан Фиренце“ в столицата на Тоскана, за да демонстрира срещу задължителния „Зелен пропуск“. Участниците в инициативата, разрешена от полицията, издигнаха многобройни лозунги с надписи, претендиращи за свободата на избор и срещу налагането на „Зелен пропуск“. „Надеждата е единственото нещо по -силно от страха“ и „НЕ на Зеления пропуск “, се казваше в някои от тях. Лозунгите, повтаряни се във времето между речите на различни оратори бяха „Свобода“ и „НЕ на Зеления пропуск“.

 

„Журналисти - терористи“: това е един от лозунгите, скандирани от протестиращите срещу „Зеления пропуск“, които, след като участваха в протестната инициатива на площад „Сан Фиренце“, се придвижиха в шествие по улиците на града, за да протестират и срещу журналистите, обвинявайки медиите в манипулация и изкривяване на информацията с призиви „ Срам“ и „Продажници“.

 

С транспарант „Обединени за свобода“ започна шествието от централния площад „Пиаца Кастело“ по улиците на Торино. Събитие, организирано в социалните медии, за да се каже „НЕ“ на „Зеления пропуск“ и в полза на свободата на избор. Протестиращите стигнаха до пред централата на „La Stampa“ и „Repubbblica“ . Въпреки дъжда, имаше хиляди участници. скандиращи лозунги срещу политици и журналисти, виновни според тях, за разпространението на „лъжи за създаване на пандемия, която всъщност не съществува. Шествието продължи по централните улици, където трафика беше напълно блокиран.

 
 

 

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама