НОВИНИ


Проф. Радостина Александрова: По-рядко се среща загубата на вкус и мирис при Делта-варианта

2 3513 09.08.2021
Проф. Радостина Александрова: По-рядко се среща загубата на вкус и мирис при Делта-варианта
Проф. Радостина Александрова

По-рядко се среща симптоматиката със загубата на вкус и мирис при Делта-варианта. Това заяви в ”Денят започва” вирусологът от БАН проф. Радостина Александрова.


По думите ѝ това, че във Великобритания с коронавирус се заразяват по-млади хора, се дължи на факта, че останалите са ваксинирани.

 

Според нея два са основните начини за борба с коронавируса - физическите мерки и ваксините, а при първи симптоми на кашлица и температура най-разумно е да потърсим лекарска помощ.

 

"Когато хората не се чувстват добре, трябва да ограничат контактите си - кашлица и температура, когато започнат болки в гърлото, трябва да светне червената лампичка. Стана ясно, че коронавирусът не се страхува нито от топло, нито от студено време. Делта-вариантът се разпространява 2 пъти по-бързо", каза проф. Радостина Александрова.


Тя уточни, че маските и физическата дистанция трябва да продължат да се спазват и призова да се ваксинираме.

 

"Ваксините са висока защита - понижават вероятността за сериозно протичане на болестта и смърт. Преболедувалите също е необходимо да си поставят ваксина. С третата доза целта е да се актуализира имунната памет, за да организмът да реагира адекватно при следваща среща с вируса", каза още проф. Радостина Александрова.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама