НОВИНИ


МЗ зове общините да организират ваксинация на местните

8 3766 09.08.2021
МЗ зове общините да организират ваксинация на местните
БГНЕС

Здравното министерство отправи призив към общините да организират ваксинация на местното население. Това се случва на фона на буксуващата у нас имунизация заради липсата на желаещи и настъпващата нова вълна на COVID-19 заради Делта варианта на вируса.


В писмо до областните управители служебният министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров призова да бъдат проведени срещи, на които да се вземат решения за ускоряване на ваксинационния процес на местно ниво. Писмото е било изпратено още до общините в България инж. Даниел Панов и до председателя на УС на Националното сдружение на кметовете на кметства в Р България Румен Стоянов.

 

Министър Кацаров посочва още, че с оглед важността на процеса, от голямо значение е в срещите да участват общопрактикуващите лекари, които осъществяват дейност на територията на населените места, както и служители от регионалните здравни инспекции.

 

Това гарантира създаването на подходяща организация и логистика за осигуряване на места за ваксиниране и достатъчен брой ваксини.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама