НОВИНИ


Теория на Орбан: Хората от Западна Европа може да почнат да бягат към Източна

3 4305 10.08.2021
Теория на Орбан: Хората от Западна Европа може да почнат да бягат към Източна
Виктор Орбан

Премиерът на Унгария Виктор Орбан заяви, че много християнски, консервативни семейства, които са започнали да мислят, че Западна Европа вече не е достатъчно безопасна, се преместват в Унгария. „Бъдещето в Западна Европа е нестабилно“, каза премиерът пред американския телевизионен канал Fox News, добавяйки, че „не можем да изключим бъдеще в европейската история, когато ще има нова миграция от Запад на Изток в рамките на Европа“.


Министър-председателят на Унгария Виктор Орбан се срещна с Тъкър Карлсън, един от най-популярните водещи в американския праймтайм, за да обсъдят няколко належащи въпроса, съобщи "Фокус".


Започвайки с темата за миграцията, премиерът Орбан заяви, че спирането на мигрантите, които не са имали никакво разрешение да влизат на територията на Унгария през 2015 г., е „единственото разумно поведение“. „Не можете да кажете просто, добре, това е хубава страна, бих искал да дойда тук и да живея тук, защото ще имам по-хубав живот. Не е човешко право да идвате тук. Няма как, защото това е нашата земя. Това е нация, това е общност [със] семейства, историческа традиция, език“, каза Орбан. Според унгарския премиер, много европейски държави са решили да отворят нова глава в своята история. Те го наричат „ново общество“, което е постхристиянски, постнационален конструкт. Те твърдо вярват, че е добре, ако различни общности, мюсюлмани и християни, са смесени.


„Резултатът от това няма да е добър. Няма отговор, дали ще бъде добро или лошо, но мисля, че е много рисковано и шансовете нещата да не тръгнат на добре, а много на зле, са очевидни. И всяка нация има право да поеме този риск или да отхвърли този риск. Ние, унгарците, решихме да не поемаме риска да объркваме обществото си. Това е причината да атакуват Унгария толкова силно“, категоричен е Орбан. Тъкър Карлсън припомни, че президентът на САЩ Джо Байдън нарече унгарския премиер „тоталитарен разбойник“ в предизборната си кампания миналата година. В отговор на прословутата забележка, Орбан отбеляза, че много унгарци са реагирали, като са попитали „Кой е този човек, който казва това?“ „Добре, той е президент на Съединените щати, така че трябва да го вземем насериозно. Но така или иначе той е човек, който не говори нашия език и има много ограничени познания за Унгария“, посочи министър-председателят, добавяйки, че забележката на Байдън е „лична обида за всички унгарци “.


Според Орбан причината Байдън да отдели Унгария и Полша е техният успех. „Западните либерали не могат да приемат, че вътре в западната цивилизация има консервативна национална алтернатива, която е по-успешна в ежедневието от либералните“, каза премиерът, наричайки Унгария пример за факта, че една страна, основана на традиционните ценности, националната идентичност и християнството би могла да бъде успешна и понякога дори по-успешна от ляво либерално правителство. Анализирайки настоящите тенденции и гледайки в бъдещето.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама