БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ


Дянков по-малко песимист за кризата

0 5097 17.04.2010
Дянков по-малко песимист за кризата
Симеон Дянков

Възстановяващият се износ стимулира измъкването от кризата и в следващите дни България може да ревизира в положителна посока прогнозите си за растеж на икономиката.



Това заявява финансовият министър Симеон Дянков в интервю пред агенция "Блумбърг", което даде по време на срещата в Мадрид на финансовите министри от ЕС, цитирано БНР.

"Икономическите прогнози днес са по-оптимистични, отколкото в края на 2009 година. Вероятно в следващите няколко дни ще повишим прогнозите си за икономиката до ниво от порядъка на 1% от БВП", казва Дянков.

По думите на финансовия министър има позитивни признаци са стабилизацията на безработицата и лекият спад, както и ръста трети пореден месец на ипотечния пазар. Всичко това са малки положителни сигнали, допълва Дянков.

И пред "Блумбърг" Симеон Дянков потвърждава, че България може да започне процедура за влизане в еврозоната "в рамките на няколко месеца".

Припомняме, че в началото на април премиерът Борисов обяви, че България официално се отказва от кандидатстване в ERM II (предверието на Еврозоната).

След това на няколко пъти финансовият министър успокои, че все пак страната ни ще успее да влезе там до края на настоящата година.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама