НОВИНИ


Върнаха достъпа до тайните на всички нива на съветника на президента Илия Милушев

4 4034 10.08.2021
Върнаха достъпа до тайните на всички нива на съветника на президента Илия Милушев
Илия Милушев

Съветникът на президента Илия Милушев вече има достъп до класифицирана информация на три нива-национално, Европейски съюз и НАТО. Преди дни той е бил информиран официално за това от две институции – ДКСИ и ДАНС.


Така Милушев си връща възможността да работи на пълни обороти в президентството. Наскоро съдът обяви, че арестът му на 9 юли миналата година е бил незаконен. Прокуратурата до този момент не е повдигнала обвинение на съветника във връзка с „разгласяване на държавна тайна“.


 Припомняме ви, че Бюрото за защита на свидетели, което е под шапката на главния прокурор Иван Гешев, нахлу в президентството, за да извърши обиск в кабинета на Милушев. Показните действия на държавното обвинение възмутиха обществото. Нахлуването в президентството на въоръжените хора на Гешев постави началото на мащабните протести миналото лято. Към днешна дата от прокуратурата се опитват да се оправдаят, че не били „нахули“, а само „пристъпили“ в сградата.  Освен това служителите на Бюрото не били въоръжени, което обаче напълно се опровергава от снимки.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама