НОВИНИ


Вариантът с „кризисен кабинет“ в третия мандат е невъзможен, смятат политолози

4 6002 10.08.2021
Вариантът с „кризисен кабинет“ в третия мандат е невъзможен, смятат политолози
Георги Киряков стопкадър, bTV

Кризисен кабинет, какъвто предлагат от ДБ трябва да бъде гласуван от партиите в парламента, а това няма да стан Това коментира в ефира на bTV политологът Георги Киряков.


„Беше предвидимо, че ще се стигне до такъв резултат отще при първите реакции на Слави Трифонов в изборната нощ. Когато той заяви, че ще има правителство на малцинството с 65 народни представители при необходими поне 121, за да има стабилно управление. Второто е, че предложи императивно състав на кабинета, който не беше съгласуван с никой от другите политически играчи и т. нар. от Слави Трифонов „партии на протеста“. Това са действия, които предполагаха това да се случи – трети парламентарни избори в рамките на година. Това е прецедент в историята на Европа след Втората световна война“, каза той.

 

„Третите парламентарни избори чукат на врата и са вече неизбежни. За да има кабинет, някоя от парламентарните партии трябва да направи компромис със своите позиции, а това няма как да се случи“, коментира от своя страна колегата му Слави Василев.

 
 

 

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама