НОВИНИ


Втори опит: На председателски съвет в 11:30 решават за гласуването на кабинета „Николов“

7 3286 11.08.2021
Втори опит: На председателски съвет в 11:30 решават за гласуването на кабинета „Николов“
БГНЕС

Провали се първият опит за постигане на консесус за изход от създалата се безпрецедентна политическа ситуация. Първият за деня председателски съвет не успя да вземе решение. В 11:30 часа е насрочено второ за деня заседание на шефовете на парламентарните групи. Очаква се в разговорите преди обед да се включат и конституционалисти.


„В 11:30 часа ще има нов Председателски съвет в Народното събрание, за да помислим отново и да не попаднем в дълбока конституционна криза“, съобщи председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

 

„На Председателския съвет не стигнахме до крайно решение, защото сме в конституционнен тупик. Досега не е имало такава процедура - министър-председател с изпълнен мадат да се откаже“, заяви още тя.

 

„Несериозно е Народното събрание да се делигимитира. Мисля, че сме на ръба на конституционна криза“, коментира депутатът.

 

„Жалко е, че всички заявки за рестарт на държавността, връщане на парламентаризма и т.н. бяха просто едни голи предизборни слогани“, каза още тя.

 

„Факт е, че всеки прави каквото си реши дори и на ръба на Конституцията и закона. Да, никой не може да бъде задължен да стане министър-председател на която и да е държава, но това според мен не беше коректното и отговорно поведение спрямо държавата ни“, завърши Десислава Атанасова.

 

Към момента работата на депутатите продължава с обсъждане на други точки, включени в дневния ред на Народното събрание.

 
 

 

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама