НОВИНИ


Ива Митева опита да блокира дебата за проваления мандат на ИТН

8 4630 11.08.2021
Ива Митева опита да блокира дебата за проваления мандат на ИТН
Ива Митева БГНЕС

Председателят на Народното събрание Ива Митева се опита да блокира дебата за проваления мандат на „Има такъв народ“. Тя спря изказването на депутата от ГЕРБ Александър Ненков, който повдигна въпроса за проваления мандат за съставяне на правителство на „Има такъв народ“ от парламентарната трибуна.


„Политическата криза е на път да прерасне в конституционна“, каза Ненков в изказване по дневния ред на Народното събрание, в който не присъстваше точката за избор на правителство.

 

Митева побърза да му вземе думата, обяснявайки, че сега е време да се гласува дневния ред, а не да се говори за това.

 

Едва тогава председателят на Народното събрание реши да уведоми депутатите за постъпилото заявление за отказ по лични причини Пламен Николов. Тя подложи на гласуване дневния ред, както го беше обявила и той бе приет. БСП гласува „против“ този дневен ред.

 

„Не разбирам тишината в тази зала на фона на случващото се в държавата“, каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в декларация от името на парламентарната група по-късно.

 

Думата на Нинова не бе отнета. Тя заяви, че мнозинството българи харесват служебния кабинет, но ако парламентът бъде разпуснат кабинетът ще е с вързани ръце.

 

В 11.30 часа ще има втори опит за председателски съвет в Народното събрание, който ще обсъди как трябва да се постъпи заради безпрецедентната ситуация с „личните причини“ на Пламен Николов. На заседанието ще присъстват и представители на президентството.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама