ПОЛИТИКА


ГЕРБ нарекоха Радев ”рекетьор”, извивал им ръцете за актуализация на бюджета

17 6138 13.08.2021
ГЕРБ нарекоха Радев ”рекетьор”, извивал им ръцете за актуализация на бюджета
Десислава Атанасова

Президентът се опитва да извива ръцете на парламентарно представените групи с актуализацията на бюджета и чак тогава да връчва мандата. Той се превръща в рекетьор. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова пред медиите в парламента.


Нито една партия няма да подписва празен чек срещу неясни условия. ГЕРБ остави подредена финансово и икономическа стабилна държава, каза още Атанасова, след като минути по-рано Радев попита кога българският парламент ще актуализира бюджета, за да не останат хората без помощи в наближаващата пандемична криза, съобощи още БГНЕС.

 

Атанасова коментира, че назначеното от президента служебно правителство не се справя с нещо.

 

Запитана защо все още не е сформирана нито една от основните парламентарни комисии, каквато е бюджетната, без която няма как да се разглежда актуализация, Атанасова посочи: Атмосферата в парламента е ужасна. Водим няколко дни разговори за състава на комисиите, за ръководствата, но до момента нито една ПГ не е предложила балансирано решение. Убедена съм, че в сряда медиите и обществото ще бъдат свидетели на поредния драматичен ден за българския парламентаризъм.

 

Атанасова съобщи, че е потвърдила участието си в понеделник на КСНС при президента.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама