НОВИНИ


На прага на нова COVID-19 вълна болница събира дарения за ремонт

6 3532 14.08.2021
На прага на нова COVID-19 вълна болница събира дарения за ремонт

България влиза в нова вълна на COVID-19. На този фон благоевградската болница събира дарения, за да ремонтира Инфекциозното си отделение. Най-наложителен е ремонтът на покрива, който на няколко места има течове. Как това лечебно заведение ще посреща и лекува пациенти, не е ясно. Нужни са обаче 80 хил. лева.


За последната година и половина през инфекциозното отделение на болницата в Благоевград са преминали над 1000 пациенти. Всички са били с тежка симптоматика, предават от Българската национална телевизия. В лечебното заведение няма достатъчно персонал и лекари. 

 

За да бъдат подобрени условията и за пациентите и за персонала сградата на болничното отделение се нуждае от спешен ремонт, който трябва да бъде завършен преди настъпването на есента и дъждовното време. 

 

“Тръбата на скенера беше изтекъл срокът на годност и успяхме да я подменим, това са 200 000 и други текущи разходи и просто наистина нямаме възможност. А Инфекциозно отделение е гръбнака на болницата”, разказва пред БНТ д-р Елена Лазарова, началник Инфекциозно отделение към МБАЛ-Благоевград.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама