НОВИНИ


Комитова: АПИ са възлагали обществени поръчки в пъти над бюджета си

5 3331 17.08.2021
Комитова: АПИ са възлагали обществени поръчки в пъти над бюджета си
Виолета Комитова БГНЕС

Регионалният министър Виолета Комитова за пореден път посочи - Агенция “Пътна инфраструктура” е възложила и поръчки за пътни ремонти в пъти над бюджета, с който разполага. Според шефа на МРРБ става дума за възложени поръчки за 1.5 млрд. лева при бюджет от една 382 милиона.


Данните бяха съобщени по време на брифинг в ресорното министерство. На него стана ясно, че за 2021 г. е пътната агенция е разполагала с 328 милиона бюджет, гласуван миналата година.

 

"Ние заварихме тези договори подготвени и възложени от предишното ръководство. Срещнахме се с фирмите, които попитахме защо са работили без тези договори да бъдат обезпечени, като те обясниха, че работят така и в края на годината получават парите си с министерски постановления", обясни Комитова.

 

На практика обаче регионалното министерство е с вързани ръце, стана ясно от думите на Комитова. Екипът й не може да направи нищо, освен да информира обществеността тъй като става дума за действия на предишното ръководство. 

 

ФрогНюз припомня, че още в началото на този месец Комитова съобщи, че от АПИ са възлагали поръчки за 2.9 милиарда лева, разпределени в две календарни години. Още тогава регионалният министър попита каква е причината да има възложени толкова много дейности, без да има финансиране. 

 

“Възлагани са дейности, които не е могло да бъдат обезпечени финансово”, обясни Виолета Комитова пред Нова телевизия в началото на месец август.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама