НОВИНИ


4 български граждани чакат евакуация, а 13 вече са напуснали успешно Афганистан

0 3358 18.08.2021
4 български граждани чакат евакуация, а 13 вече са напуснали успешно Афганистан
Twitter

Петима български граждани са в Афганистан в момента. Четирима от тях са в американска база и чакат да бъдат евакуирани. Един от сънародниците ни не желае да напусне страната, съобщи външният министър Светлан Стоев пред Комисията по външна политика в парламента.


"Последно мога да ви кажа, че са 5 души, четирима се намират в американска база, които очакваме да бъдат транспортирани до военното летище, за да могат да бъдат евакуирани. Имаме един гражданин, който работи във военната част на летището и който не жела да бъде евакуиран. Той помага за евакуацията на българските граждани", обясни външният министър. 

 

През последните 24 часа с помощта на международен евакуационен полет един български гражданин напусна Афганистан, вече се намира на сигурно и безопасно място и не е  потърсил допълнително консулско съдействие, съобщиха от МВнР.

 

Към момента за последните дни Афганистан са успели да напуснат общо 13 български граждани, с които външното ни министерство поддържаше връзка и оказа съдействие.

 
На 10 март 2018 г. временно бе преустановено прякото дипломатическо присъствие на България в Афганистан поради нанесени сериозни материални щети на сградата на българското посолство в Кабул при мащабния терористичен акт на 31 май 2017 г.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама