НОВИНИ


Атанасова: Да не се прави правителство, а да се ходи на избори

11 4082 19.08.2021
Атанасова: Да не се прави правителство, а да се ходи на избори
Десислава Атанасова

Да не се прави правителство с третия мандат, което да работи до пролетта, а да се отиде на избори и след тях да се направи кабинет, който да управлява 4 г. Това е най-добрият вариант според ГЕРБ, стана ясно от изказване на председателя на парламентарната група Десислава Атанасова.


Запитана как гледа на идеята за кабинет с третия мандат, който да работи до пролетта, тя каза: "Тази идея ми се струва доста налудничава, защото редовно правителство се избира за 4-годишен мандат, не за някакви други срокове, вписани в някакъв проект на решение. В този смисъл на България й е нужно редовно правителство, което да взема решения и да носи отговорност".

 

"Предстои да се отговори не само на всички тежки кризи, които очевидно служебното правителство не може да управлява. Предстои да се гласува и изработи бюджет за следващата година и много, много други въпроси, които очевидно служебното правителство не е добре да прави, защото след това не е ясно нито кой ще управлява средствата, нито как ще се харчат, нито дали българските граждани искат назначено от президента служебно правителство да управлява страната", категорична бе тя.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама