НОВИНИ


Кунчев поиска затягане на контрола за спазване на COVID мерките

10 3269 24.08.2021
Кунчев поиска затягане на контрола за спазване на COVID мерките
БГНЕС

По-строг контрол за спазване на мерките срещу разпространението на COVID-19 поиска главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев. Той бе категоричен - действащите към момента ограничения са достатъчни на прага на четвъртата вълна на инфекцията. Проблемът - ограниченията не се спазват.


Това коментира самият той пред журналисти след заседанието на Областния съвет по здравеопазване в Бургас. Там се обсъжда въвеждането на мерки, които да попречат разпространението на инфекцията. Град Бургас е една от петте области, които попадат в така наречената “червена зона”. 

 

Министерството на здравеопазването обяви по-рано днес, че нови ограничения не се предвиждат. Ясно е, че идеята е да се действа регионално.

 

“Ако има мерки и те не се спазват изцяло, какъв е смисълът да въвеждаме нови. Ако сме казали, че заведенията трябва да работят на 50 %, а те работят на 150 и сега кажем на 30, това какво ще промени? Координацията между кметовете, Агенция по храните, полицията и областна управа ще доведе до това да увеличим броя на проверките”, обяви Кунчев.

 

От Бургас държавният здравен инспектор обяви още, че под 2% са починалите граждани, които са били ваксинирани с една или с две дози от препаратите срещу COVID-19, одобрени на територията на ЕС и България. Имунизираните са били с множество придружаващи заболявания.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама