НОВИНИ


Всички са вперили поглед в българските “лъвици”. Има защо

0 3229 26.08.2021
Всички са вперили поглед в българските “лъвици”. Има защо

Все повече погледи се вперват в националния ни отбор по волейбол за жени. За това си има напълно обективна причина - тимът ни се представя блестящо на Европейското първенство по волейбол, а вчера постигна победа срещу един труден съперник в решаваща фаза на първенството и застана начело на група Б.


Женските ни национали заслужават цялото внимание, което получават. До този момент винаги са били пренебрегвани, а известно време мачовете им дори не бяха излъчвани по телевизията. Играта им обаче е зрелищна и вчера събра в “Колодрума” в Пловдив солидна публика, която в един глас скандираше “Български лъвици” и се молеше за победа, каквато в крайна сметка постигнахме.

 

Представянето на женските ни национали на Европейското първенство до момента е блестящо. Претърпяхме само една загуба срещу Германия. Загубата беше драматична, а мачът - изключително оспорван. Германският тим победи с 3:2. 

 

Вниманието към женските ни национали бе привлечено още по време на финалите на Европейската златна лига в Русе. Купата грабнаха именно българските “лъвици”, а събитието бе придружено с политически скандал в разгара на предизборна кампания - посланикът на европейския волейбол и бивш спортен министър Красен Кралев връчи медалите на женските национали след голямата победа. Публиката обаче го освирка бурно, а спортистките ни се обърнаха с гръб към Кралев.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама