АРТ ДЖУНГЛА


Легендарният Джон Лорд се завръща в България

0 6527 20.04.2010
Легендарният Джон Лорд се завръща в България
Виртуозният пианист Джон Лорд

Джон Лорд e първият хедлайнер, потвърдил участието си на XV-то издание на най-престижния музикален фестивал у нас "Мюзик Джем 2010".



Феновете на рока и класическата музика ще имат възможност за втори път на живо да се насладят на вечните хитове на Дийп Пърпъл и изключителния талант на легендарния музикант, пожънал огромен успех миналата година в Пловдив.

Наред с дългогодишната си кариера в култовата група Дийп Пърпъл, Джон Дъглас Лорд е известен и с участията си във формации, като Уайтснейк, Пейс, Аштън & Лорд, Артуудс, Флауър Пот Мен.

След като напуска Дийп Пърпъл, Лорд започва да се занимава основно с класическа музика. Прави първите си самостоятелни композиции и участия заедно с Лондонската филхармония. Създава свой революционен стил, в който умело съчетава рока с класическата музика.

Преди по-малко от месец изклютичелният музикант зарадва многобройните си почитатели с нов албум.

Проникновеното заглавие „To Notice Such Things" е създадено в памет на неговия близък приятел сър Джон Мортимър и включва 6 уникални по рода си сюити за пиано и оркестър.

Виртуозният пианист вече обикаля Европа, за да изпълни на живо неподражаемите си нови композиции.

Кийбордистът на хард рок легендите ще излезе на българска сцена заедно със своя бенд, Симфоничен оркестър и музикантите от група "Те".

Продажбата на билетите за музикалното събитие стартира на 26 април, като цената им ща бъде от 30 до 80 лева.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама